Tuesday, January 29, 2008

WTF is EMO???





Mi s-a atras atentia ca devin mult prea obsedata de job-ul meu de la radio...N-ai ce-i face cand iti place la nebunie ce faci...cand abia astepti sa vina week-nd-ul sa pui mana pe butoane si sa incarci playlist-ul :D:D:D! Si sa fim seriosi, Olix, ca si thu ai trecut pe akolo, ai avut si thu perioada ta :P, daca nu te mai bucura atat de tare inseamna ca a devenit rutina si ar fi cam nasolik :P:)... u know... i'm just kiddin'! :P kiss kiss pt oamenii de la kiss :))))))

Asa ca...daca obsesia mea pt job devine prea mare, in conceptia unora, zic sa-i dau la inceput de saptamana asa cu un subiect foarteeeee "tru" :))) EMO Stuff!!!

La inceput nu stiam ce sa cred despre oamenii astia...Emo kids...Primul gand: sunt copii nesupravegheati de parinti, cu care nu se comunica normal intr-un secol in care toata lumea alearga disperata dupa bani...Copii care, "neintelesi de nimeni", cu prieteni ca pc-ul, imaginari sau din desene animate...simt ca nu are rost sa-si traiasca viata, se arunca de la etaj, se spanzura in parc si isi taie venele... Doamne, iarta-ma, sa nu intelegeti gresit, cum ca as lua in deradere aceste tragedii...dar pur si simplu cred ca de-aici pleaca treaba asta cu moda emo...

Pana cand am zis sa caut pe net originile acestui "sindrom"...E uite ca m-am mai luminat nitzel...si am sa citez chiar de pe site-ul oficial al generatiei emo- www.Emo-Mids.ro!

Emo-Kids
Termenul de “emo” vine de la "emotional" care ne poate duce, eventual, cu gandul la acele persoane ceva mai sensibile, afective, si usor de impresionat.
“Emo” este, de fapt, starea pe care persoana ce se considera astfel o are datorita unor deceptii peste care nu a putut trece (in cazul unora) sau datorita simplului fapt ca “filmul a fost prea frumos pentru a se termina astfel” sau a unor versuri “ce deprima” (in cazul altora).
Cert este ca aceasta stare nu apare doar de dragul de a fi “emo” ci, dupa cum au demonstrat si unii specialisti in domeniul psihologiei, de pe urma unor traume ce au modificat modul de a gandi, de a actiona.

Cum se identifica un emo-kid?
De multe ori aceste persoane au tendita sa se urasca, sa se considere inferioare celorlaltor persoane, sa fie extrem de aspre cu ele insele, toate acestea, culminand, uneori, cu tentative de sinucidere.
Acesta stare se manifesta in perioada adolescentei, sau perioada critica, asa cum o denumesc specialistii, cand tinerii, incercand sa se regaseasca, au sansa sa se simta frustrati.

Scurt istoric al termenului:
La inceput (1985-1994) termenul de ‘emo’ era folosit in muzica, acesta fiind un subgen al rockului. Pe parcursul anilor, acest cuvant cunoaste un domeniu vast de intrebuintari.
Ascultatorii acestui gen de muzica au devenit ‘emo-kids’, felul in care se imbraca a devenit ‘emo-style’, felul in care se machiaza ‘emo make-up’ si presupun ca modul in care reactioneaza ‘emo-acting’.
‘Emotional’ a fost folosit pentru a descrie trupe precum :

A Fire Inside ( AFI )
Fall Out Boy
Funeral for a Friend
My Chemical Romance
Panic! at the disco
Taking back Sunday

Acestea au fost etichetate drept emo din diferite motive precum:
ritmul cantecelor
semnificatiile versurilor
modul de a se imbraca sau machia a cantaretilor etc.
Multi fani nu sunt deloc de acord cu felul in care idolii lor sunt catalogati, negand cu desavarsire faptul ca acestia ar canta muzica “emo”.

Intr-un interviu, chiar Guy Picciotto, intrebat fiind cum se simte precum ‘creatorului genului de muzica emo’, a raspuns:
‘‘Nu recunosc aceasta atributie. Intotdeauna am crezut ca este cel mai retardat termen inventat .Stiu ca toate trupele urasc sa fie astfel etichetate. Se simt ofensati. Dar sincer, consider ca toate trupele din care am facut parte au fost punk-rock. Pentru mine nu are absolut niciun sens.”
“Se imbraca exclusiv in negru, refuza orice urma de dragalasenie, sunt teribilisti si le place sa-si picteze unghiile in negru” - asa ar descrie una dintre sutele de definitii din The Urban Dictionary notiunea de Emo Kid.

Modul lui de a se afisa in lume:
O alta definitie spune ca emo kid-u` e o mixtura intre un goth kid, un rock kid si un punk kid.
Acest individ poate fi recunoscut dupa ochii puternic conturati, coafurile rasta, parul relativ lung sau ciufulit, de culoare neagra, sau, eventual, in combinatii cu unele culori “ce sar in ochi”.
Se evidentiaza si prin felul lui de a se imbraca, purtand tot felul de combinatii ciudate de haine pe care oamenii nu le poarta, in general si poarta o geanta lunga tip postas.

Nah...k am lamurit o problema vitala...Cum se vad ei, emo pe ei insisi...Cu toate ca pana si idolii lor ii reneaga si nu-si recunosc contributia la "cresterea" acestui trend... Nu cred ca daca te faci "chip cioplit" dupa "felul si asemanarea" idolului tau ai prea multa personalitate...adik e ok sa ai modele in viata dar sa nu dai in fanatism extrem asa cum o fac copiii astia fara prea multa personalitate...

Iata si dovada acestor concluzii :))) si daaaaa radeti muuuuuult :)))



O zi din viata unui emo

5:00- M-a trezit surioara mai mica, iarasi a venit beata. Stie doar sa bea si sa mearga la concerte, ea nu ma iubeste… Eu cand eram de varsta ei aveam colectie de timbre. Iarasi nu pot sa adorm, va trebui sa-mi rod lacul de pe unghii.
6:00- Imi rod lacul de pe unghii.
7:00- Aproape ca m-a vazut maicamea ca imi rod lacul de pe unghii. Mi- a zis sa imi ridic din pat fundul de poponar necajit si sa ma duc la scoala. She makes me cry.
7:05- Am inceput sa ma pregatesc de scoala, mi-am imbracat pantalonii, stramti. Mai multe insigne, mai multe, mai multe. Fuck! Mi-am pierdut o insigna! I hate this stupide world. Sa nu imi uit caciula si sa-mi fac ochii cat mai negri.
7:20- M-a vazut sormea. A inceput sa rada. Punkista dracului!
7:21- Mi-a cazut o insigna. Am agatat-o la loc.
7:28- Mi-a cazut o insigna. Am agatat-o la loc.
7:35- Mi-am pus caciula in cap, ies din casa si observ ca imi lipseste o insigna. Am gasit-o,am agatat-o la loc.
7:50- Mi-am pus un ciorap pe cap, nu caciula(ma gandeam de ce ma strange atat de rau caciula asta).!@#$ happens. M-am intors acasa, mi-am luat caciula, m-am dus la scoala.
8:20- Am intarziat la ora, nu m-au lasat sa intru in clasa, stau pe hol. Plang.
8:41- S-a terminat ora, am intrat in clasa, mi-am aruncat geanta, am iesit pe sala si stateam trist.
8:43- I hate my life. Stam cu emokids in cinci, plangem.
9:00- Stau la ora si plang.
9:10- M-au dat afara de la ora, stau pe sala, plang.
9:15- M-am dus la baie.
9:16- Am ajuns la baie sa ma pish. Am inceput sa plang, am uitat sa ma pis.
9:17- Iesind de la baie mi-a cazut o insigna. In buda. L-am luat, l-am agatat la loc.
9:18- Ma uit in oglinda, sunt dragut. Ar trebui sa-mi fac o poza.
9:31- (pauza) Au venit emokids si au zis ca sunt tru. Trecea sormea pe langa mine si a inceput sa rada. I-am zis ca e rea. Ea mi-a dat un bocanc in fata. She makes me cry.
9:35- Emokids i-au zis ca nu are dreptate. A inceput sa ii bata pe toti cu bocancii.
9:37- Am vrut sa fug, m-a batut din nou.
9:44- Stau la ora , ma dor venele.
10:10- Am scris scrisoarea de ramas bun pe banca.
10:12- M-a vazut profa, m-a dat afara de la ora. Stau si plang.
10:21- Stau la cantina. Am inceput sa plang, am uitat sa mananc. A trecut sormea pe langa mine si mi-a dat un capac. Iesind de la cantina mi-a cazut o insigna in vasul cu resturi. L-am luat, l-am agatat la loc.
10:29- M-au vazut emokids si au zis ca sunt tru.
10.40- Stau la ora, imi scriu scrisoarea de ramas bun. Inca fara sange. Da-l in plm de sange, principal e sa fie cat mai trista.
10:50- Am terminat de scris, am incercat sa citesc si profa m-a dat afara. Iesind din clasa mi-a cazut o insigna, a cazut dupa calorifer, am ridicat-o si am agatat-o la loc.
11:11- (pauza) Emo kids au vazut insigna, au zis ca sunt tru. Le-am dat si lor sa citeasca scrisoarea. Au zis ca sunt si mai tru. Trece fratimiu, a citit si el scrisoarea si mi-a zis ca sunt un idiot, si ca ce fac nu e tru. Eu l-am intrebat ce e tru? El mi-a dat mp3-ul sa ascult la ore. Ramones si Sex Pistols.
12:30- Ascultam muzica la ore si m-am speriat, am inceput sa plang! Am fugit din clasa. (eu stiam ca fratimiu asculta cacaturi, dar nu credeam ca atat de oribile). In timp ce fugeam mi-a cazut o insigna. Am ridicat-o, am pus-o la loc. M-a ajuns profu’ din urma, m-a luat de guler, m-a adus in clasa si mi-a spus ca sunt poponar. Dupa m-a dat afara din sala.
12:45- Stau si plang.
12:50- (pauza) le-am dat baietilor sa asculte si ei la mp3. Costica a lesinat, vasile a inceput sa planga, Vova ne-a marturisit ca a ramas fara oja roz, si a intrat intr-o depresie, Lionia in tipete a fugit, i-a cazut o insigna. Fratimiu a vazut aceasta scena, mi-a luat mp3-ul , mi-a spart fata si a zis ca suntem…
13:00- Am inceput sa ma dau la Svetlana, mi-a zis ca sunt un poponar infect. Upi! Ma place! Stau si plang de bucurie.
13:20- M-a dat afara profu’ din clasa.
13:40- S-au terminat orele. I-am asteptat pe emokids. Pe rand scapand insigne si ridicadu-le ne-am dus spre casa. Ne-am inteles sa ne intalnim pe la 4.
14:00- Am ajuns acasa, nu era nimeni, asa ca am pus Tokio Hotel, stau, imi rod lacul de pe unghii.
14:20- A venit sormea si mi-a oprit casetofonul, s-a culcat.
14:40- Am pornit casetofonul si am trezit-o pe sormea… Mi-a spart fata, am incercat sa ripostez…
14:50- AAAA!!! She makes me cry.
15:00- Stau legat de calorifer cu un ciorap in gura, cu castile in urechi. Canta ceva oribil! I want to die.
15:10- Pe la sormea au trecut niste tovarasi, am pus gecile pe mine si am inceput sa ma bata cu piciorele.
15:20- A venit mama, a dat cu piciorul in gramada de haine si dupa gemetele scoase de mine si-a dat seama ca e cineva acolo
15:30- Mama m-a dezlegat si m-a trimis dupa paine.
16:00- Stau la alimentara la coada, langa mine stau niste baieti cheliosi si se uita ciudat la mine. (cred ca ma invidiaza ca am atatea insigne tari)
16:10- M-au batut, mi-au luat banii, am incercat sa ma ridic , mi-a cazut o insigna, am agatat-o la loc.
16:20- Am ajuns acasa, mama m-a batut si s-a dus dupa paine. @!#$ happens.
16:30- Am intarziat la intalnirea cu emokids.
16:35- Emokids au zis ca nu mai sunt tru.
16:37- Mi-a cazut o insigna.
16:40- Ne-am impacat cu emokids. Stam si plangem.
16:55- A trecut un punkist pe langa noi. I-am zis ca e un dobitoc si sa se duca in p***** noastre. Si tot grupul nostrum (25 de personae) l-am batut! Ce adevarati suntem!!!
17:10- Au venit 10 punkisti si ne-au batut rau de tot. ce prosti, oricum noi suntem mai tru!!!
17:30- Adunam marunt pentru bere. (upi! Ce tru suntem)
17:32- Vanzatoarea nu vroia sa ne dea bere.
17:35- Am reusit sa o convingem pe vanzatoare sa ne dea bere, am luat 2 litri. (upi! Suntem mai tru de cat toti!)
17:50- Vroiam sa deschidem, a venit sora mea si inca 4 punkisti, ne-au luat berea.
18:00- Treceau trei tipe pe strada, am inceput sa ma dau la ele, au venit in spre mine si mi-au zis ca sunt un virgin neputincios , si sa le las in pace de poponar infect ce sunt… ce sexy sunt, ele sigur ma vor si ma invidiaza, pentru ca am machiajul mai tru!!!
18:15- Vova ne-a zis ca e virgin si a intrat in depresie.
18:20- Am vazut o nunta, alexandru a zis ca mireasa e imbracata in alb pentru ca e… (am hotarat sa ne imbracam de maine numai in alb).
18:30- Am ajuns acasa, am mancat, si m-am dus sa ma uit la desene.
17:00- S-au terminat desenele si m-am asezat sa imi scriu ultimul ravas.
17:20- Ascult tokio hotel, e o formatie emo…
19:00- A venit surioara mea mai mica, m-a batut si a plecat…
21:00- Mama mi-a zis sa ma culc. “mama am deja 17 ani, pot sa ma rad pe picioare?”
21:05- M-a batut mama la fund. Stau in pat si incerc sa adorm. @!#$!!
21:10- Nu pot sa adorm, unde-mi sunt unghiile alea vopsite?
21:15- Mi-am ros lacul de pe unghii. Am adormit.


Fratilor, acum ca am aflat de unde a plecat si prostia asta de trend...Tokio Hotel cika...

ce sa fac????

Sa-mi arunc adidasii din Germania pentru ca scrie tokio hotel nush unde pe ei??? sa-mi arunc 3/4 din haine ca au tenta de EMO??? Sa nu imi mai unghiile in culori inkise ca sunt clar mult prea "TRU" :))) pt a straight person??? sa-mi vand gentile pe un singur umar gen postas emokids-ilor???Sa nu ma mai makiez "smokie" ca e prea multa "emo-tivitate" in asta???



Be serious! And get a fucking life!!!
Toata lumea a devenit scarbita de curentul asta care nu ne este tocmai indiferent...Pana si statusurile de mess sunt vizibil afectate: "Kill an Emo , go to heaven..."/"Emo sucks"/"Everytime you're having sex an emo kid id dying so...do have sex daily..." etc...

Poate au si emoletzii buna-vointa de a vizita blog-ul si poate imi raspuns si mie la intrebari si ma mai lumineaza nitzel cu moda asta k deh...de la o varsta inkolo mai pierzi dim trend-uri!:))))) :D:D:D

pe final zic sa ne amuzam cu noul clip destinat generatiei emo!!!

I'm just speechless...How lame (caz it's "tru") can you get???

4 comments:

OLiX said...

haha :) daa .. am trecut pe acolo si aveam si eu perioada cand imi placea mult jobul si radioul unde lucram, dar acum situatia s-a schimbat ;)

crede-ma ca si eu abia astept week-end-ul ca sa ajung in fatza microfonului, dar ideea era ca vroiam sa mau citesc despre tine, nu numai despre PFM Dance :P

Bafta-n week-end !

Alex said...

hmm...interesant subiect ai ales...si e surprinzator (cel putin pt mine) cat ai scris despre el...pentru ca eu nu cred am pierdut mai mult de 30 sec gandidu-ma la ei, la emokids (nici macar nu stiam ca acest "grup" are un nume...dar 10x 4 the tip:D)...oricum, nu cred ca e motiv de panica, mai ales pt u, pt ca din cei 25 de emokids, majoritatea vor ajunge la faculatate, vor avea un loc de munca (mai mult sau mai putin placut), se vor casatori, vor avea copii...deci...vor fi bine...si la batranete vor rade de ei cand isi vor aminti cat de "rebeli" erau..si ascultau tokyo hotel...asa ca...don't worry...sunt pb mult mai mari decat ei pe lumea asta ;)

OLiX said...

haha :) daa .. am trecut pe acolo si aveam si eu perioada cand imi placea mult jobul si radioul unde lucram, dar acum situatia s-a schimbat ;)

crede-ma ca si eu abia astept week-end-ul ca sa ajung in fatza microfonului, dar ideea era ca vroiam sa mau citesc despre tine, nu numai despre PFM Dance :P

Bafta-n week-end !

Anonymous said...

Dah ... nu am nimic cu emo kids...
Nu sunt emo .. sunt intr`un fel sau altu chiar inversu lor :))
Intradevar persoane emotive care pun repede la suflet orice , in prieteni si in cei ca ei se regasesc si fac din asta intr`un fel sau altu o scapare de lumea din jur ...
Am auzit pe strada in bucuresti discutii de genu ...
1 tipa : Fata cred ca azi fac si eu in sfarsit pasu ...
Cealalta tipa : Ce pas fata ?!?!
1 tipa : Pasuuu fataaa... !! cred ca in seara asta o sa`mi tai si eu venele pentru prima oara !!!

Patetic de pot zice...
NU exista emo Kids in Romania ..daor niste facaturi ale acestor persoane ...

Nu toti care au emo makeup , emo hair , etc etc etc sunt emo .. pot si persoane carora le place felu in care le sta ...

Emo nu consta in haine , machiaj , accesorii sau alte dracii .... e felu in care gandesti si felu tau de a fi ...
Cel mai des acesti "emotional kids va zic eu ca ii intalniti printre Minimalisti ...
Cinci fete am cunocut minimaliste toate au zis ca se omoara daca nu ma impac cu ele , sa ma suna si imi zic ca ma arunc de pe bloc... Raspunsu meu a fost categoric : NUUUUUUUU.. asteaptama si pe mine te arunc eu =)))

Subiectu asta deja e discutat pe toate blogurile , forumurile si toate cele ... nu`si are rostu ...
Emo kids : si ma refer la cei din Romania ...sunt doar fake`uri ... copii teribilisti care vor sa fie diferiti , baieti ratati care se fac emo cu gandu .. sa vezi ce o sa mai *** la emo ca sunt naive si le prostesc repede ...

Sunt o gramada de zis ....dar am o lene si eu n`am mai postat nimic de 3 zile =))