Friday, December 19, 2008

Experienta M.A.N.D.Y....

Clubul Studio Martin a implinit 15 ani de existenta, 15 ani de petreceri memorabile, 15 ani in care au urcat la pupitru cele mai mari nume ale scenei de muzica electronica internationala, 15 ani in care a scris istorie... Si continua sa o faca asa ca zic sa o facem si noi inca o data lata ... experimentind M.A.N.D.Y.!!!




M.A.N.D.Y. este proiectul nascut din prietenie, din dorinta de a te parteneria cu cel mai bun prieten, care sa-ti fie alaturi si la bine si la rau ca si pana atunci si de a crea impreuna ceva incredibil, nou, iesit din comun in muzica electronica internationala si care binenteles sa dureze in timp.

Aceasta este povestea celor de la M.A.N.D.Y.- Berlin-ezii- Patrick Bodmer si Philipp David Jung, care au inceput printr-o prietenie din copilarie, colectionat viniluri impreuna si mers la cele mai tari party-uri ale vremii tot impreuna si au ajuns sa fie, in prezent, adevarati inovatori al electro-house-ului!

Cunoscuti in lumea intreaga ca Dj-cei doi au ca pasiune si remixatul- astfel lanseaza "12 great remixes for 11 great artists”, ce reuneste o serie de remix-uri pop cuts (Roxy Music, The Sugarbabes), electro pop (The Knife, Røyksopp, Tiefschwarz) si electro house (Rex The Dog).

Bazele proiectului se pun in Frankfurt, cand cei doi aveau 25 ani, Phillip lucra pentru celebra casa de discuri a celor de la Snap! iar Patrick studia muzica si pictura, iar totul pleaca de la noul val de techno-house ce tocmai explodase.
Phillip se muta cu job-ul in Koln, iar Patrick isi termina studiile, pana in 1997- perioada considerata de experimentare pentru cei doi. Ambii mentin contactul cu muzica si profita de orice imprejurare care sa ii puna in lumina.

Sunt descoperiti de Dj T si Patrik adica SunsetPeople, placut impresionati de show-ul lor- cei 4 se imprietenesc,Dj T si Patrik le ofera oportunitatea de a deveni residenti in clubul Monza din Frankfurt in 2001.

Intre timp, tot in formula de 4 intra in studio si incep sa lucreze cot la cot, iar Monza isi deschide noi filiale in Londra si Ibiza. Tot in acea perioada apar in scena si BookaShade- Arno si Walter, vechi prieteni ai M.A.N.D.Y.!

M.A.N.D.Y., BookaShade si Dj T incep "constructia" label-ului Get Physical, imediat dupa "big-selling sensation"-ul lui Patrick si Phillip- remixul facut pt Galleon, ceea ce a constituit si debutul lor in lumea muzicii electronice! Revenind la label-ul pe care abia il pusesera pe picioare acesta se vroia a fi un omagiu adus ringului de dans si prieteniei lor si din dorinta simpla de a face muzica buna care sa reziste in timp.

In 2002, alaturi de BookaShade iau drumul Berlin-ului- unde atmosfera explodase, inspiratia era la ea acasa iar productiile au inceput sa fioe intense si din ce in ce mai satisfacatoare. Urmatorii 5 ani i-au implinit pe Patrick si Phillip ca artisti si Dj- in 2004 a aparut prima compilatie Get Physical, iar colaborarea cu Booka Shade pt piesa "Body Language" i-a consacrat la nivel mondial- fiind votata piesa sezonului in Ibiza si declarata de Dj Mag- hit-ul anului.

Body Language 1 mix Cd- imbina electro-ul cu influente house si disco si minimal techno. Si acest material a fost ales MIX CD OF THE YEAR IN DJ MAG.

In 2006, M.A.N.D.Y. contribuie la realizarea seriei de compilatii mixate ‘At The Controls’, un dublu CD cu multiple influente , dar isi pastreaza sound-ul underground si electronic house. Materialul a fost desemnat CD OF THE YEAR AT RESIDENT ADVISOR UK.

Patrick si Phillip -au continuat cu material pentru ESSENTIAL MIX BBC, MIXMAG si fiind pasionati de remix-uri au lucrat cu foarte multi artisti ca: The Knife, Tiefschwarz feat. Tracey Thorn, Sugababes, Hans Peter Lindstrom, Joakim, Royksopp and Fischerspooner, The Klaxons, Mathew Dear.

Cei doi producatori si DJ de la M.A.N.D.Y. au aratat inca o data publicului bucurestean prezent la aniversarea celor 15 ani de STUDIO MARTIN ce inseamna muzica electronica de calitate, beat-urile ce pot misca multimea din loc si faptul ca un party, in compania lor, obligatoriu este un real succes!!!

No comments: