Wednesday, November 7, 2007

Ricky Slobozel(sry 4 the language :P) is coming back!!!





Se stie ca sunt mare fan al lui Ricardo Villalobos...De anul trecut de knd "l-am prins" in Krystal in Mamaia, n-am ratat nici un event ori de cate ori ne-a vizitat meleagurile mioritice...Asa ca nu se putea sa nu aiba parte de un post al lui, asa cum nu se poate sa nu merg si sambata asta sa-l ascult in acelasi Krystal, de data asta in Bucuresti...

Ricky Slobozel este porecla pe care Dash/ro, Badea Dan al meu, SuElena si ink vreo 2 amici i-am dat-o simtindu-ne apropiati de el prin muzica pe care "o face"...E imposibil pentru orice ascultator al genului sa nu fi auzit de el sau sa nu-i fi ascultat macar un mix!!! Daca e asa...frate, RUSHINIKA MAXIMA!!!
GO GO GO 2 Ricardo!
I can't wait for the week-end 2 begin!!!
Watch the video...Apropos, toate informatiile despre Villalobos sunt preluate de pe site-ul Nights.ro(ca asa e bine, sa citam sursa :D)!!!



A fost nevoit sa plece din Chile pe cand avea doar 3 ani, din cauza loviturii de stat in urma careia a fost inlaturat guvernul democrat. Se pare ca acest moment istoric a avut un impact cu totul deosebit si asupra micilor talente precum Ricardo, Luciano sau Martin Schopf: s-au apucat toti de muzica electronica :) Si n-a fost in zadar!
Pe la 10 ani a inceput sa cante la conga si bongo; iubea muzica de mic, dar nu si-a imaginat niciodata ca ar putea sa o si creeze! A devenit un fan inrait al celebrilor ?Depeche Mode?, urmandu-i cam pe la toate concertele din Europa. Cu siguranta de aici i-a venit si interesul pentru muzica electronica. ?Erau ca Beatles-ii anilor ?80, cu instrumente electronice?.

Alta influenta asupra lui a avut-o Richie Hawtin (under Plastikman & Fuse), mai ales la inceputul anilor ?90, dar si house-ul lui Derrick Carter. Dar cel mai mult se resimte influenta muzicii sud-americane; brazilienii ascultau techno cu o suta si ceva de ani inaintea tuturor. Un minimalist convins, Ricardo a calatorit prin toata lumea in cautarea celor mai vechi ritmuri de percutie pentru a le aduce in productiile proprii, deoarece simpletea nu reduce sub nici o forma continutul. Se plimba in zona muzicii electronice, in care ritmul reprezinta un element de baza pentru a isi crea setul/tema. Melodiile lui sunt pline de pasiune, fericite si triste in acelasi timp, si iti lasa totodata ceva puternic in minte.

La inceput muzica a fost doar un hobby. Aducea si ceva banuti, dar nu suficienti incat sa poata trai din asta. Era la facultate, facea si petreceri, dar mai mult sau mai putin facea asta pentru ca ii placea. A fondat label-ul ?Placid Flavour?, insa acesta nu a mers prea bine, asa ca a incercat din nou. I-a cunoscut pe cei de la Playhouse, de unde i-a venit si primul castig, dupa lansarea primei lui melodii. Au mai trecut, apoi, inca 10 ani pana sa realizeze ca asta e chiar ceea vrea sa faca! Totodata, a fost mai greu sa isi dea seama ca se poate trai din asa ceva si ca, de fapt, doar pentru muzica traieste.
In principal, produce pentru Perlon si Playhouse, dar si pentru labelurile prietenilor (Luciano ? Cadenza). Nu si l-a facut pe al lui pentru ca nu avea timp sa se mai ocupe si de treaba asta. A reusit sa isi imbogateasca discografia cu: doua albume (Alcachofa si Th? Au Harem D'Archim?de), 20 de EP-uri (mentionam Luna, Alcachofa, Chromosul, Achso EP, Halma, Easy Lee, s.a.m.d.), peste 60 de remixuri la numerosi artisti, trei CD-mixuri si peste 100 de piese pe diferite compilatii (Cocoon Compilation A, Circoloco @ DC10 Ibiza: Monday Morning Session, Kanzleramt Records CD Compilation, etc).
S-a intors in Chile pentru prima data in 1986, socat fiind ca poate avea si aici contact cu aceasta muzica. A performat pentru prima data la o petrecere memorabila, cu ocazia eclipsei din Africa.

Ca DJi a uluit in mai toate colturile lumii, insa are doar patru cluburi pe care intr-adevar le indrageste: doua in Germania (Cocoon Club si Robert Johnson], unul in Ibiza (Amnesia) si unul in Londra (Fabric). Declara chiar, ca pentru el este o adevarata placere sa poata pune atat de des muzica la Fabric ? unul dintre cele mai rasunatoare cluburi din lume, unde atmosfera este incendiara, iar conceptul de invidiat. Un club pe trei nivele, fiecare nivel fiind o ?lume? in sine. Intri in fiecare camera si ti se pare ca te inghite cu totul, ceea ce rar se intampla in camerele foarte mari (o prezentare detaliata a clubului Fabric ati putut citi in numarul 2 al revistei noastre).
Fiind un artist Cocoon, acesta si-a facut simtita prezenta si la petrecerile Wild Life ale lui Sven Vath, alaturi de Richie Hawtin, Miss Kittin, Luciano, Dinky, Tobi Neumann si multi altii apartinand aceluiasi label sau altora. Cea mai buna echipa a facut-o, normal, cu Richie Hawtin si Luciano, evenimentul avand loc de doua ori vara trecuta, cu aceeasi artisti, dar pe date diferite (11 iulie si celebra ?Closing Party? din 19 septembrie). Ambele au fost dementiale! [una am prins-o chiar si eu :) ]. E incredibil sa vezi cum alti artisti din aceeasi breasla danseaza in fata pupitrului si ii aplauda pe cei trei magnifici...

Trecerea dintre ani a facut-o in Cocoon Club, cu un set de trei ore jumatate, dupa care i-a cedat platanele maestrului Sven Vath. Bineinteles, petrecerea a continuat pentru el, iar la after i-a incantat pe cei prezenti cu inca patru ore de set, alaturi de Roman Flugle (Alter Ego) si Tobi Neumann. Si asta mi-ar fi placut, recunosc!
Sta cam cinci luni in afara Berlinului, calatorind prin Chile, pe la festivaluri in Montreal, prin Japonia, Australia, etc, iar sfarsiturile de saptamana il gasesc lucrand tot prin afara Germaniei.

Desi nu ma incanta Topul 100 al DJ Mag, am fost impresionata sa observ intrarea acestui artist direct pe pozitia 47. Este un top condus, totusi, de Paul van Dyk si Tiesto, dar ma bucur ca artisti precum Richie Hawtin, Sven Vath, Adam Beyer, Hell, Marco Carola sau Magda sunt si ei luati in calcul, in pozitii fruntase sau codase?
In viitor isi propune sa locuiasca la Berlin, datorita sumedeniei de muzicieni talentati care sunt acolo, cu care merge la petreceri, asculta aceeasi muzica, danseaza sau chiar lucreaza impreuna. Richie si Luciano stau acolo, la Thomas Melchior si Baby Ford merge in fiecare luna, etc. Un grup international de prieteni apropiati, pe care ii leaga un singur lucru: pasiunea pentru muzica.

Villalobos cauta de fiecare data sa faca ceva nou cu sound-ul lui. Acesta nu poate fi clasificat nici ca tech-house, deep sau macar minimal-techno. Este ceva mult mai complex. Prin intermediul publicului intelege care este ?acel lucru? de care oamenii au nevoie in ?acel moment?, lucru care sa-i faca sa se distreze, sa danseze si sa savureze muzica.

Uneori fara explicatie este fascinat de energia care exista in oameni - o energie pe care i-o transmit si lui, in pupitru. Uraste cel mai mult politica pe care o adopta SUA vizavi de straini, politica care i se pare chiar exagerata. ?O tumoare pe care o are umanitatea in acest moment. Atat timp cat va fi vorba numai de bani, nu se va scapa de aceasta atitudine?. In opinia lui, flexibilitatea este cel mai inteligent lucru.
FRUMUSETEA muzicii lui Ricardo vine din simplitatea sunetelor, intelegerea pieselor selectate si armonia lor de a fi mixate perfect si senzual, una in continuarea celeilalte. PUTEREA vine, parca, din esente naturale, nealterate, nemodificate, fara loc de indoiala. Iar BUCURIA vine din eterna lui dragoste pentru oameni...

Rock yourself with Ricardo Villalobos!!!Party party party!!!

No comments: