Thursday, February 28, 2008

Meet Jeff Mills!




Mills este unul dintre copiii lui Charles Johnson aka The Electrifying Mojo, unul dintre cei mai influenti Dj de radio ai Detroit-ului in anii '70! The Electrifying Mojo scoate pe banda o generatie intreaga de artisti, crescuti cu radioul si cu numeroasele si variatele teme muzicale abordate de el in timpul programului radiofonic, pe post de hrana sufleteasca. Printre acestia ii enumeram pe Juan Atkins, Derrick May, Kevin Saunderson, Robert Hood si, evident, Jeff Mills.

Mills este unul dintre geniile date de muzica electronica si sound-ul Detroit-ul generatiilor actuale. Face parte din Underground Resistance pana in 1992, pe care oricum nu o paraseste in mod oficial, combinand alaturi de colegii lui- Mike Banks si Robert Hood- techno-ul cu influentele electro, house, industrial, lo-fi etc etc.
Din pacate, UR nu au fost, in celebra formula de 3- Banks, Hood, Mills aproape niciodata constienti de succesul lor inregistrat in Europa.

In 1992 paraseste Detroit-ul in favoarea New York-ului, unde i se oferise job-ul de resident la Club Limelight, iar in 1995 scoate primul sau disc mixat cu ajutorul Sony Music Japan, reprezentand performanta live din Tokyo de la Liquid Room.

In 2004- scoate CD-ul si DVD-ul the Exhibitionist, la casele Axis si React, care il prezinta pe Mills in plina desfasurare- cu o tehnica socanta si muzica de cea mai buna calitate.

Dj Vania, cel care furnizeaza in mod frecvent date despre cei mai buni artisti ai scenei electronice internationale, pe portalul Beatfactor, acest GodFather al culturii electronice in Romania, al caror articole fac permanent subiectul post-urilor mele despre marii dj-i declara tot pe BF urmatoarele: "Jeff Mills nu a ajuns inca in Romania, eu fiind unul dintre fericitii care au reusit sa il priveasca din public, in Ungaria, la o petrecere despre care am scris si in primul numar al revistei Nights.ro. Pot sa declar ca a fost de departe cel impresionant DJ pe l-am vazut, atat ca tehnica (pentru ca uimeste prin rapiditate), cat si ca muzica, dar mai ales ca si constructie (lipsit de montonie, dar avand o repetitivitate in care daca esti prins nu te mai poti elibera pana cand nu se opreste muzica).
Mereu inovator, necaracterizat de incercarea de a face piese de succes, un muzician cu o evolutie graduala, un deschizator de drumuri prin controverse constructive (de la imaginea antipolitica din Underground Resistance, pana la conceptele abstracte din spatele caselor lui de discuri, albumelor sau ale anumitor show-uri), de la stilul sau neconventional de a mixa muzica electronica si pana la recrearea coloanelor sonore unor filme clasice, Jeff Mills este unul dintre numele care a contribuit foarte mult la dezvoltarea artei contemporane si care inca mai are multe de transmis ca producator, ca DJ si ca artist."

Multumesc Vania!Multumesc BF!!!

1995- Mills @ Liquid Room- Japonia, Tokyo!



Bells- Mills



Mills a lansat la inceputul lunii Gamma Player Vol 1. The Universe @ Night- Gamma Player a plecat de la o piesa de-a lui Jeff Mills si ajungandu-se in 2007 la un magazin de haine, muzica si carti.

Materialul este produs si compilat exclusiv pentru magazinul Gamma Player din Chicago. Compilatia contine 16 productii selectate din discografia label-ului Axis Records, din 1994 pana in 2006.

Don't forget 2 dance!

No comments: