Friday, February 22, 2008

MTV+ PROFM DANCE= Satoshi Tomiie Interview in Studioul ProFm Dance!!!



Japonezul care a revolutionat muzica electronica din Asia, intre doua nopti albe prin tara si-a facut timp si a ajuns seara, dupa ora 21:00 si la ProFm Dance!!!

Trebuie sa recunosc, onoarea a fost de partea mea, atat sa il cunosc personal cat si sa ii iau interviul, ce a fost difuzat astazi pe MTV, iar sambata(23 februarie) va ajunge si pe 89,5 fm, la mine in emisiune, la Party Guide!

Pe scaunul din fata pupitrului de DJ am dat peste un Satoshi simpatic, relaxat, pus pe glumitze asa ca daca ar fi existat urma de emotii(nu a fost cazul cu toate ca este oficial primul meu interviu atat pentru MTV cat si cu un DJ de renume international), de la primul "hello", acestea ar fi disparut cu sigutanta!

L-am pus frumusel la curent cu apele in care se scalda ProFm Dance, cu Party-Guide-ul apoi l-am luat asa cum se cadea la intrebari!

Satoshi Tomiie, unul dintre putinii care a mancat muzica pe paine, atat clasica cat si electronica, dupa ce a facut cunostiinta cu sound-urile din Detroit, isi incepe cariera cot la cot cu Frankie Knuckles(cel carte l-a si descoperit in 1989), Hector Romero si David Morales, devenind, dupa mutarea din Japonia in New York, unul dintre elementele de baza a Def Mix.

Cu un puternic background muzical, Satoshi ajunge sa lucreze cu artisti ca U2, David Bowie, Mariah Carey, Simply Red si se implica intr-un proiect pe cat de indraznet la acea vreme pe atat de actual astazi, alaturi de Misia, artista R'N'B Hip-Hop din Japonia! Inainte de interviu mi-am facut bine temele(dupa cum se vede si aici) si am tinut mortis sa-l intreb daca intr-adevar crede in combinatiile dintre electronic, dance, house music si alte genuri cum ar fi r'n'b( au inceput sa se poarte astfel de colaborari-vezi Daft Punk si Kanye West la Grammy Awards de anul asta si Rihanna si britanicii de la Klaxons la Brit Awards 2008). Raspunsul lui a fost cat se poate de clar- tinand sa precizeze ca intotdeauna, chiar daca a fost numit in repetatae randuri cel mai bun dj japonez, a continuat sa-si extinda zona de creativitate, sa vina cu ceva nou, unic si ca este si acum deschis oricarui gen de colaborare.

Daca in 2000 lansa primul lui album- Full Lick, in 2001 isi infiinteaza propria casa de discuri SAW.RECORDINGS! 2002 il gaseste foarte ocupat, intre remixuri pentru mari artisti, colaborari, primul single vocal lansat la casa de discuri proprie, celebrul "Scandal in New York" si tot in 2002 este primul dj stabilit in State care trage un album intreg pt seria NuBreed de la Global Underground! In 2003 mixeaza cu Hector Romero Undulation 1. 2004 este anul alocat turneului mondial, iar in 2005 si 2006 produce Renaissance Presents 3D si Glow!

Din 2006 incoace mixeaza anul la Studio Martin, in 2006 la deja celebra Renaissance Party, in 2007 cu Optick in warm-up iar maine repeta figura! Daca vreti sa aflati ce-i place atat la romani si la Romanica aflati maine seara din mini-interviul ce va intra pe ProFm dance intre 17 si 21!

In timpul ultimei vizite in Romania, in 2007, Satoshi se afla in turneu international, ca urmare a lansarii Renaissance Masters Series, dupa un rezidentiat la Pacha in Ibiza in vara.

Ultima compilatie, The Masters Series Part.9, aduce un sound nou-nout specific lui Satoshi Tomiie, specific unui Dj cu 20 de ani de activitate in spate!

Multumesc celor de la BEATFACTOR.RO cu ajutorul carora reusesc sa-mi fac homework-ul pentru fiecare event, multumesc si colegilor de la MTV si PROFM/PROFM DANCE care au avut incredere in mine si mi-au oferit oportunitatea de a reveni pe sticla si de a realiza interviul!

Iar voi dragilor, daca vreti sa aflati mai multe despre Tomiie sau chiar sa castigati invitatii la mega-show-ul de maine seara stiti ce aveti de facut- Enjoy THE BEAT OF BUCHAREST ON 89,5 or WWW.PROFMDANCE.RO in fiecare vineri, sambata si duminica de la 17 la 21 la PARTY GUIDE!!!

Dance with me!!!

No comments: